Titness Park . Ascot SL5

Titness Park . Ascot SL5

The design and construction of a new private house set within the green belt near Ascot. The concept for the house developed around the creation of a curved slate wall that defined the main approach to the house, behind which sits a series of timber clad pavilions overlooking the garden and with open views to the south.

The chosen materials reflect the rural nature of the site: handmade red brick, cedar shingles and oak windows.

Client:
Confidential

Latitude’s role:
Planning, detail design, construction.

Status:
Completed 2003

51°24’34.73″N

 

titness_park-photo-01-front
titness_park-model-01
titness_park-cad_plan_00-groundfloor
titness_park-cad_plan_01-first
titness_park-photo-02-front
titness_park-photo-04-rear
titness_park-photo-06-materials

Titness Park . Ascot SL5

The design and construction of a new private house set within the green belt near Ascot. The concept for the house developed around the creation of a curved slate wall that defined the main approach to the house, behind which sits a series of timber clad pavilions overlooking the garden and with open views to the south.

The chosen materials reflect the rural nature of the site: handmade red brick, cedar shingles and oak windows.

Client:
Confidential

Latitude’s role:
Planning, detail design, construction.

Status:
Completed 2003

51°24’34.73″N